Популярни публикации

вторник, 28 юли 2009 г.

Миро в хомоафера със сина на Балкански !

Поп звездата Миро от разпадналия се дует "Каризма" има нова любоя,научи "Уикенд".

След като почти година ту се събираше,ту се разделяше с колегата си Крум,накрая певецът си е хванал сериозно гадже,твърдят запознати.Новата любов на блондина е по-малкият от двамата синове на цирковата ни легенда Александър Балкански-Николай.

Не случайно преди време Миро стартира участията си из страната точно под купола на главната шатра.

В."Уикенд",25-31 юли 2009 г.,стр.22/Портал Турция-Турците в България

сряда, 22 юли 2009 г.

Юксел Кадриев от bTV в гореща гей афера с Ники Дойнов от Nova TV !

Юксел Кадриев от bTV интимен с Ники Дойнов Nova TV!

Вестник "Контра",20-26 юли 2009 г.,стр.16/Портал Турция
Най-ревностно пазената тайна в живота на Юксел Кадриев била връзката му с неговия колега от Нова телевизия Ники Дойнов.

"Той е най-добрият ми приятел,мога да му се доверя за всичко,въпреки че сме конкуренти в работата",доверо наскоро Юксел в свое интервю и така косвено потвърди мълвата,че има вземане-даване на интимния фронт с Дойнов.

Според клюката от половин година двамата били неразделни и дори ходили заедно на екзотична екскурзия до Тайланд.В това време законната половинка на новинаря,Бонка,обикаляла оперните сцени по света и изнасяла рецитали.

"Бонка е наясно с наклоностите на мъжа си,но е вдигнала ръце.Предпочита да живее така,вместо да се развежда.Прави го в името на детето",доверява близък до размирната фамилия.

Неколцина известни меки китки,като Евгени Минчев и Дим Дуков,във времето са разкривали своите хомосексуални авантюри с Кадриев.Минчев дори нарече екранния партньор на Ани Салич "булката-беглец".Юксел запазва ледено мълчание по въпроса и винаги отказва да коментира срамната тема.

Вестник "Контра",20-26 юли 2009 г.,стр.16/Портал Турция

неделя, 19 юли 2009 г.

Миро Каризмата с турски си любовник !

Миро Каризмата си хвана за любовник човек на Доган !

Миро Каризмата заформил шеметен романс с регионален депесарски шеф, разкриват добре осведомени.

Певецът е пял в подкрепа на ДПС на концерта в Хасково, а впоследствие се оказало, че той е направил това, заради турския си любовник.

Според информацията, Мирко се запознал с човека на Доган преди около два месеца.

Депесарят е един от лидерите в местното звено на партията и един от най-заможните бизнесмени в южна България.

На този етап името му остава загадка, макар че се спряга определена персона.


На концерта си в Хасково Миро е поздравявал „почитателите” от ДПС на турски език.

http://kliuki.bg/Портал Турция

Дали Миро ще се сети да спази даденото обещание ?

Миро Каризмата излъгал Орхан Мурад !

Орхан Мурад сподели, че Миро от "Каризма" не си е спазил обещанието, дадено по време на реалитито "Пей с мен".

"С Миро бяхме говорили да създадем фонд за подпомагане на слепи деца. Даже и това не е точно казано. Колегите от „Пей с мен” бяха решили, който и да спечели наградата, да ми плати лечението при д-р Мулдашев, но аз като разбрах, казах, че мога да приема тези пари само като вноска за основаване на такъв фонд. Друг е въпросът, че това не стана," сподели фолк легендата.

Преди около 3 месеца кралят на баладите бе в Башкирия, за да се подложи на щателен преглед на очите. Орхан имал две срещи – в началото и в края на петдневното си пребиваване там, със световноизвестния офталмолог професор Мулдашев. Певецът претърпя две малки операции(платени от самия него), а през пролетта му предстои нова, от която се очаква зрението да започне да му се възвръща.

Дали до тогава Миро ще се сети да спази даденото обещание обаче, остава загадка.

http://kliuki.net/Портал Турция

понеделник, 13 юли 2009 г.

Юксел Кадриев не пропуска да осъди жълтата преса у нас !

Юксел Кадриев разпуска с риболов !

събота, 11 юли 2009 г.

Шефкет Чападжиев

Плаках, като си видях българския паспорт !

Само в България да си политик е бизнес !

Световната криза е наказанието за алчността, казва Шефкет Чападажиев !


Шефкет Чападжиев се смята за един от най-успелите българи в Америка. Роден е на 24 април 1939 г. в Мадан. Баща му е бил сподвижник на Никола Петков. От 1963 г. живее в САЩ. През 1976 г. регистрира в Чикаго първата си книговезна компания и скоро става собственик на един от най-големите полиграфически комплекси в САЩ. С негови средства в Чикаго бе издигнат паметник на Алеко Константинов. Той изгради и първия Български културен център в града. Женен е, има син и две дъщери. Преди седмици той получи и български паспорт, който гордо показа на премиерата на биографичната му книга, преиздадена от "Сиела".
Чападжиев призна, че се е просълзил когато най-после е получил български паспорт.



фото "Стандарт"
Пепа Витанова
- Г-н Чападжиев, за първи път виждам човек толкова щастлив, че има български международен паспорт. Какво означава за вас този паспорт?

- Дъщерите ми от години много искат да имат български паспорти, особено малката, Сабрина. По-лесно е да ги получат, ако и аз имам такъв. Мислех, че процесът по издаването им ще е лесен, но излезе сложен. Появиха се проблеми с неправилно попълнени документи и пр., но ето че накрая все пак държа в ръцете си моя български паспорт. Много съм щастлив, защото той ми дава възможност да гласувам. На 5 юли за първи път гласувах на български избори! Исках да занеса като подарък паспортите и на дъщерите си, но ще трябва да почакат. Ще ги получат чрез българското консулство в САЩ. Дъщерите ми се считат за българки. Обичат Европа. Тези паспорти ще им дадат възможност да пътуват по-лесно из Стария континент. А аз ще мога по-лесно да им купя имот в България, ако поискат.
- Кои са основните причини, довели до икономическата криза в САЩ?
- Американските работници вземаха много големи заплати. Това накара индустриалците да изнесат производството в страни, където работната ръка е евтина, а търговците да купуват стоките от там, където им е най-изгодно. Каквото и да си купиш от Америка, все е произведено в Китай, Колумбия, Индонезия или Румъния. Наскоро по един от американските телевизионни канали дадоха мъж, който търси работа. До него сложиха манекен, облечен в риза от Бангладеш, костюм от Бразилия, обувки от Италия. Журналистът каза на госта: "Как искаш да намериш работа, като в нашата страна нищо не се прави?" Гостът бил съкратен от автоиндустрията, където изкарвал по 35 долара на час, още толкова вземал като осигуровки, струвал на компанията по 70-80 долара на час. Журналистът го пита: "Не смяташ ли, че предишното ти голямо възнаграждение също е една от причините за днешната криза?"
Американската автоиндустрия стана жертва и на политиката на японските производители на коли, които наводниха пазара ни с евтини автомобили. "Тойота" продава колите си в Япония по-скъпо, отколкото в САЩ. Така се стигна до колапса на "Дженеръл Мотърс", "Форд" и "Крайслер". Спукаха се и балоните с акциите на високотехнологичните компании, с пазара на недвижими имоти.
- Алчността не е ли също сред причините за кризата? Тази страст да смениш куин сайз леглото с кинг сайз и да имаш най-новия модел i-phon?
- Точно така е. Купуваш си къща с два гаража. После искаш пари от банката и вземаш нова с четири гаража - за колата на децата и за още една малка спортна кола. То край няма. За яденето да не говорим. Яде се, после се пръскат хиляди за отслабване. Сега за първи път като че ли започва промяна в консуматорските нагласи. Но и вие имате залитания. Всеки втори в София е с личен шофьор. В Америка и големите шефове шофират сами.
За алчността няма географски граници. Хората навсякъде са еднакви, отношението към закона ги прави различни. В еквадорските острови Галапагос айлънд има една птица тандър, която си набавя храна по любопитен начин. Лети над океана и наблюдава другите видове птици, които са се приспособили в лова на риба. Те се гмуркат под водата и изплуват с улов. И тогава тандърът се свива като стрела и ги блъска. Те изпускат плячката и той я грабва. Могат да се направят много аналогии с привичките в света на хората.
- Какви са впечатленията ви от българските политици ?
- При мен в Чикаго са идвали български политици от всякакви цветове - от Петър Стоянов и Георги Първанов до Бойко Борисов. Всеки от тях поотделно е много симпатичен. Смятам, че повечето хора влизат с добри намерения в българската политика, но като пробват да направят нещо, а то не стане, после друго, и пак не стане, се отчайват. И изведнъж виждат, че им остава една година от мандата, и си казват: "Я дай да оправя поне себе си." Докато повечето от големите политици в САЩ са направили милиони от някакъв частен бизнес и влизат в политиката, за да впишат имената си в историята. Те не мислят как да се облагодетелстват, а какво да направят за държавата. Това е разликата между тук и там.
- Какво мислите за мерките на Обама за овладяване на кризата?
- Аз съм републиканец. Републиканците като цяло са по-консервативни, а това е по-добре за икономиката. Мисля, че икономическата политика на Обама е грешна. Той отделя много средства за реконструкция на пътища и училища, за здравеопазването. Това е социално отговорна политика, но не е инвестиция в реалната икономика. Америка продължава да взема заеми, да печата пари, доларът се обезценява.
- Кое направи велика икономиката на Америка преди години?
- В края на 70-те г. казваха, че ако американската индустрия се пусне на три смени, може да задоволи целия свят с производството си. А вижте днес на какво дередже сме. САЩ започнаха да вървят надолу след атентатите в Ню Йорк. Аз лично от 2001 г. досега съм загубил около 70 на сто от инвестициите си на стоковата и финансовата борса. А борсата като не върви, значи икономиката не е добре.
И все пак САЩ си остава страната, в която се живее най-добре. За мен има два основни показателя за жизнен стандарт: колко бензин и колко храна можеш да си купиш с изкараното за един ден. В Чикаго бензинът е 3 долара галонът, един галон е 4 литра. Най-евтино платеният американски работник взема около 60 долара на ден. С тези пари той може да си купи 20 галона, т.е. 80 литра бензин. А в България един работник, ако изкарва 20 лв. дневно, може да купи 10 литра бензин.
- Как виждате развитието на пазара на имоти?
- Имотът си остава най-сигурната инвестиция. Но няма да бъде повече начин за бързо забогатяване. Строителните предприемачи масово фалират. Много хора в САЩ сега са склонни да загубят капаро от десетки хиляди долари, дадени за строеж на жилища, отколкото да загробят още толкова с погасяване на вноските за довършителните работи на строежите. Банките са задръстени с имоти, които не могат да продадат. Един малък апартамент в предградията на Чикаго се продаваше от банка за 140 хил. долара. Аз направих оферта за 75 хиляди. И вчера ми се обадиха, че са съгласни да ми го продадат на тази сума. А в Пловдив гледах апартамент за 100 хил. евро, който въобще не можеше да се мери с чикагския, но продавачът не отстъпваше и на цент. Не може цените на имотите в София и Пловдив да продължават да са толкова завишени.

Вестник "Стандарт"/Портал Турция

събота, 4 юли 2009 г.

Културна интеграция и междуетническа толерантност !

ПИСАТЕЛЯТ МЮМЮН ТАХИР – ДОКТОР ПО ФИЛОСОФИЯ !

Вчера в СУ „Св. Климент Охридски” се проведе публична защита на дисертацията на Мюмюн Тахир „Културна интеграция и междуетническа толерантност”.

След убедителна аргументация от страна на Мюмюн Тахир, Специализираният научен съвет по философия при ВАК му присъди образователната и научната степен доктор по философия.


Основният акцент на представения дисертационен труд е интензификацията на процеса на културната интеграция на етническите общности в българското общество чрез формиране на интегрираща идентичност в контекста на европейската перспектива на България.

Главната теза се основа на идеята за интегрираща идентичност като европейска формула за интензификацията на процеса на културната интеграция като адекватна публична политика.

Нейното основно ядро се състои от общ набор от ценности, които ни свързват, въпреки различията ни.


Дисертационният труд на Мюмюн Тахир е първото самостоятелно и цялостно изследване върху интензификацията на културната интеграция на етническите общности чрез формиране на интегрираща идентичност.

Разкрити са възможностите на публичните политики в това отношение.

Въведено е за първи път в научно обръщение и дефинирано понятието интегрираща идентичност.

Предлагат се конкретни философски идеи и практически механизми за формиране на интегрираща идентичност и интензификация на процеса на културна интеграция.


„При написването на своя дисертационен труд бях воден от стремежа да се обобщят факторите, предпоставките, в крайна сметка и проблемите пред съжителството на етнокултурните общности в рамките на българската нация.

Той, написан на попрището жизнено в средата, благодарение на което в нея е отразен и жизненият ми опит като учител, журналист, писател, общественик е обърната изцяло към българското общество и би могла да се казва и „Животът ни заедно” – една трудна съвместимост, постигната не спонтанно „от само себе си”, а с помощта на постоянни целенасочени усилия, които можем да определим като културните политики на българското общество в процеса на отварянето му към Европа и света.

Съвместният живот между представителите на различните етноси предполага и усвояването на сравнително новите морални територии, чиято граница е очертана от въпросите как просто да живееш с другите, правейки се, че не ги забелязваш и игнорирайки ги от своите жизнени пространства, а да зачиташ техните традиции, специфичен начин на живот и светоглед, същевременно да не пренебрегваш своите”, каза за в. „Кърджали хабер” доктор Мюмюн Тахир.

http://www.kircaalihaber.com/Портал Турция

За да забогатее, човек трябва да е в услуга на много други хора !

Милионерът започнал като продавач на сапун !

Щастливеца праща Шефкет Чападжиев в САЩ !

Кандидат-космонавтът раздаде автографи в София !
.
Най-важните правила в бизнеса



"Грешката на много начинаещи бизнесмени е, че често се хвърлят в нещо голямо - голяма сделка, голяма фабрика, голям бизнес. Няма такава формула! По-добре е да се започне от нещо малко - от "А" и "Б". Човек трябва първо да научи тънкостите на бизнеса, да докаже, че е способен, и всичко ще дойде от само себе си."

"В големия бизнес има три еднакво важни компонента - отношението към работниците, връзката с клиентите и въвеждането на нови технологии."

монитор

Портал Турция