Популярни публикации

петък, 24 април 2009 г.

Истинска романтична двойка от приказка

Съпрузите се запознали като във френски шансон

Юксел поднася на Бони закуска в леглото

Тв водещият, оперната певица и дъщеря им Габи гледат филми с кола и пуканки



Юксел и Бони умеят да се забавляват
Топновинарят на bTV Юксел Кадриев и неговата съпруга, известното мецосопрано Бонка, са истинска романтична двойка от приказка, в която доброто побеждава злото. Намерили са се в огромния свят и са разбрали, че любовта е всемогъща, когато я оценят. Влюбени са от 15 години насам. Срещат се като във френски шансон - той гледа красивото момиче, което всеки ден излиза от същата сграда, в която работи. Това е! Другото следва в новините.
"Безспорен факт е, че любовта е най-голямото чудо на света. Във всичките й измерения. Няма да открия топлата вода като кажа, че тя е огромна сила. Всички знаем, че тя ни движи", признава телевизионерът. Всеки от тях е приел другия с всички трески за дялане.
И от време на време хващат рендето, за да поизгладят нещичко.
Ако нещо върви с любовта, то това е милостта. Според семейство Кадриеви взаимният компромис е нейната върховна проява. Той се налага винаги във всяка връзка и в отношенията между двама души. Известна писателка твърди, че любовта е това да направиш някому супа, когато е болен. "Защо трябва да е болен? Можеш да му приготвиш закуска и да му я поднесеш в леглото, когато е абсолютно здрав. След като сте правили любов цяла нощ. И с това да пожелаеш "добро утро" на любимия", репликира Юксел.
Негово е правото и да свещенодейства в кухнята. Харесва му да забърква оригинални блюда. И е наясно, че вкъщи няма мъжка и женска работа. Чаровната Бони знае, че може да разчита на съпруга си не само да изпече пържолите, но и да почисти, да измие чиниите, да зареди пералнята. Дебати по тези теми няма в дневния им ред.
Изненадите у дома са малки, но затова и толкова сладки. Когато новинарят се прибере вкъщи с кола и пуканки, голямата Бонка и малката Габи веднага пускат видеото. Цялото напрежение, което "големите" носят отвън, се стопява още на прага. А метне ли се Габриела на врата им, край с досадата събирана от околните!
Момиченцето учи много бързо и е абсолютно адаптивно.
"Нали нашето гардже е най-рошаво. А и това, че живее с животни вкъщи, й помага да расте с по-различен начин на мислене. Носи своите отговорности", коментира Юксел.
Родителите разказват чудеса за малката. Пускат я сама на лагер само на четири години и половина. Артистичната й майка й приготвя всекидневен пакет с бельо и връхни дрехи. Габи се връща само с една загубена джапанка - след игра на плажа с момчетата. "Независимо какво възпитание ти дава семейството, най-важното е чувството за самостоятелност", твърди гордият татко.
Още нещо освен любовта и Габи свързва Бони и Юксел - прословутите кучета порода нюфаундленд. Преди 3 години основават национален български Нюфаундленд клуб. Кинологията ги запалва да правят нещата така, както се случват по света.
Един от любимците им участва в най-голямото шоу на света в Лонг бийч, Калифорния. И за разлика от стопанина си, който никога не е ходил в Щатите, спи в "Хилтън". Всички твърдят, че кучетата приличали на собствениците си. А дали е така? "Иван Димитров, който е председател на съдиите кинолози в България, се кълне, че е доказано в практиката. И обратното - стопанинът се превръща в двойник на кучето си. Бих се радвал, ако по благородство и доброта си приличаме", казва Юксел.
Неслучайно в новата рубрика на bTV "Добрите хора", той издирва позитивни личности. Защото те не са изчезнали, а съществуват някъде паралелно. Не са се скрили, но ние не ги забелязваме.
Правеното на добро има много и различни измерения
Рубриката, на която Юксел е eдин от репортерите заедно с Марияна Векилска, Борислав Лазаров и Радослав Чолаков, продължава "Добрата новина". И това го радва.
"Щастлив съм с дъщеря ми, съпругата ми, майка ми, баща ми, кучетата ми, фамилията. Това ме мотивира."
А за да се зареди с енергия преди всеки рунд в невинаги чак толкова добрия свят, тренира карате киокушин в "Канку". Негов семпай е Иван Терзийски. Постигат различен поглед към света. "Бойното изкуство не те учи да се биеш, а да бъдеш добър към хората. И това е едно от посланията".
Люсиена КРУМОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

portalturkey@gmail.com