Популярни публикации

четвъртък, 30 април 2009 г.

Бегюм Гюджук и Угур Гюнеш в съвместен вернисаж от живопис,графика и сериграфия

Бегюм Гюджук подреди изложба за ЧРД


Бегюм и Угур пред творбите си
Фото Георги НИКОЛОВ

Бегюм Гюджук, дъщерята на турския посланик у нас Мехмед Гюджук и компютърен дизайнер в "Стандарт", отпразнува нетрадиционно 25-ия си рожден ден. Заедно с колегата си от Художествената академия Угур Гюнеш, Беги посрещна гостите в хотел "......" за съвместния им вернисаж от живопис, графика и сериграфия. Младите творци обединяват четките с графичния дизайн в 30 платна.
"Идеята ни беше да миксираме жанровете, защото често авторите им са разделени. Конвенционалните художници казват, че ние не правим изкуство. Ние пък ги упрекваме, че не са модерни. Искахме като смесваме прекрасни неща, да изразим със съвременни средства начина, по който живеем. Взехме темите, които силно ни впечатляват в модата, стила, телевизията. Важното е да видим красивото дори в грозните неща и да помогнем на хората да имат по-перфектни тела, ум, визия", разказва Беги, която от три години опознава тайните на плаката при проф. Иван Газдов в академията. Сега прави докторат при прочутия ни график, от чийто талант се възхищава и учи. Избрала е Угур за съвместната им експозиция, защото имат много общи идеи за графичното изкуство.
Хобито на младата дама е да изучава поведението и лицата на хората, да обикаля из малките градчета. "Образът често лъже за характера. С огромно любопитство гледам физиономии. Те са истинските създатели на моите картини. В България всички са много интересни лица, но най-често те излъчват объркване", обяснява красивото момиче.
Искра КРАПАЧЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

portalturkey@gmail.com