Популярни публикации

петък, 15 май 2009 г.

НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ЕТНОСИТЕ

[2009-05-15]

КЪРДЖАЛИ - ДОМАКИН НА ПЪРВИЯ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ЕТНОСИТЕ В БЪЛГАРИЯ


Прочети коментари | Напиши коментар

Първи национален фестивал на етносите в България под надслов „Кърджали – столица на толерантността” ще се проведе в Областния център на 30 и 31 май. Организатори на културната проява са Община Кърджали и НЧ „Юмер Лютфи”. Поканени са групи от следните етноси: арменци, евреи, армъни, българи, татари, каракачани, роми и турци. Мероприятието е включено в Националния календар на Министерство на културата и се провежда под егидата на градоначалника инж. Хасан Азис.
Секретарят на духовното средище Мюзекки Ахмед заяви за „Арда нюз”, че една от основните цели на фестивала е да бъде показана самобитната култура на всеки отделен етнос в нашата страна.
„Искаме да запознаем широката общественост в областта с музикално-танцовия фолклор на етническите общности в България и да популяризираме тяхното изкуство. Да укрепваме и развиваме междуетническите отношения в дух на толерантност и уважение към културните различия”, подчерта той.
Концертната програма ще започне на 30 Май 2009 от 14.00 часа в Дом на културата, с участието на любителски състави от областта. Същата вечер от 18.30 часа ще се проведе концертна програма с участието на всички етноси от страната.

Гюнер ШЮКРИ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

portalturkey@gmail.com