Популярни публикации

събота, 23 май 2009 г.

Вежди Рашидов заведе половинката си д-р Снежана Бахарова на екскурзия в Лондон

Уникална снимка! 50-годишнината на Вежди - Ахмед Доган и скулпторът си гукат. Илия Павлов се готви да седне до тях.

Вежди и половинката му си спретнаха любовен воаяж в Лондон

Статията е видяна 100 пъти

Източник: неизвестен

Запролети се и родният елит се скъса от екскурзии. Глория се върна от Париж, Галена се стяга за Хърватска, а Вежди Рашидов заведе половинката си д-р Снежана Бахарова на екскурзия в Лондон. Именитият скулптор имаше делови ангажименти в английската столица, но вместо да пътува сам, взе със себе си и жена си. Семейството отседна в един от луксозните хотели край Темза и посети няколко прочути галерии и ресторанти. "Изкарахме си чудесно", категорични са съпрузите.http://kliuki.net
-

Кърваво меле посред бял ден под прозорците на Софиянски

Вежди Рашидов и син общинар арестувани за бой с полицай

При скандал за паркиране съветник чупи с глава носа на униформен

ДЕСИ ДЕНЧЕВА

Скулпторът Вежди Рашидов, колегата му Емил Додов от ОДС в столичния общински съвет и полицай влязоха в кървава схватка под прозорците на кмета Софиянски на ул. "Московска" в София. От мелето полицаят излезе със счупен нос, Додов - с цепнато чело, а Вежди - със заплахи, че ще извика генерали.


Снощи двамата съветници бяха арестувани за 24 часа.
Екип на телевизия "Евроком" засне екшъна.
Боят стана около 11 ч., когато Рашидов, който е общински съветник от формация "Другите за София", паркирал пред кметството.

Униформеният от СДВР му обяснил, че на това място трябва да спре перуанският посланик. Според разказа на очевидец пред полицията Вежди отказал да си махне колата и след кратка разправия блъснал охранителя. Полицаят не отстъпил и скулпторът го пернал с юмрук в лицето. В този момент се намесил Додов - ударил една "главичка" на униформения и му разбил носа, просвайки го върху една от паркиралите коли.



Раненият старши сержант Венцислав Павлов.

Снимки: Евроком



Съветникът Додов (със светлото яко) тъкмо е ударил полицая. В страни в тъмното палто е Вежди Рашидов.



На помощ пристигат общински полицаи. Опитват се да сложат белезници на Додов, той се дърпа. Рашидов се опитва да успокои положението.



Полицай успява да избута Рашидов, който заплашава, че ще се обади на генералите. Схватката с Додов продължава.



Полицай щраква белезница на едната ръка на Додов.



По-късно лекарите в "Пирогов" установили, че носът му е счупен.
Очевидецът извикал на помощ полицаите, които били в общината. Те разтървали биещите се. При опита да сложат белезници на Додов той се дърпал, а скулпторът го защитавал, заплашвайки, че познава всички генерали и ще им се обади да ги уволнят.
Версията на Вежди е друга. "Полицаят ме заплашваше, че ако не бил на служба, щял да ми разкаже играта. Беше нахален, дърпаше ме за ръкавите и ме удари. Тогава се намеси Додов и понеже полицаят посегна и на него, и той понечи да му отвърне. Полицая подскочи като петел, удариха си главите и му потече кръв от носа", заяви скулпторът пред "Сега". Додов не беше открит за коментар.
"Рашидов ме заплаши, че ако му пипна колата, ще ме пребие, после ме удари. Много пъти съм си имал разправии с г-н Рашидов, всеки път паркира неправилно", разказа пред "Евроком" полицаят Венцислав Павлов.
Рашидов и Додов са дали показания пред полицията на място, а по-късно са били извикани за разпит в Пето РПУ. Заведено е дознание и ако вината им се докаже, може да бъдат съдени за нанасяне на средна телесна повреда. Главният секретар на МВР Бойко Борисов заяви пред "Евроком", след като прегледа записите от инцидента, че неговият служител е напълно невинен и министерството ще му наеме адвокат.Info

Няма коментари:

Публикуване на коментар

portalturkey@gmail.com